Steluta culorilor complementare

Puzzle creativ ce ilustreaza conceptul de culori complementare a lui Goethe, un instrument valoros pentru formarea atentie fine si deprinderea copilului cu notiunea de culori complementare, cerc cromatic, armonii de culori etc.

150,42 lei

43232

Cantitate:     


Culorile sunt un stimul important pentru oricare dintre noi. Fie ca ne dam sau nu seama, ele ne atrag vizual si ne influenteaza starea de spirit si energia. Copii percep si ei aceste influente, desigur in mod inconstient.

Conceptul de culori complementare a fost dezvoltat de Johan Wolfgang von Goethe in lucrarea sa Date pentru o teorie a culorilor. Observand modul in care omul percepe culorile, Goethe afirma: "Cand ochiul vede o culoare este imediat atras sa reactioneze la ea si este in natura lui sa produca o alta, care impreuna cu culoarea originala, sa cuprinda intreaga scara cromatica. Cercul cromatic este astfel aranjat inca sa corespunda ordinii naturale, iar culorile opuse una alteia sunt acelea care se evoca reciproc in structura ochiului." Goethe, Teoria culorilor

Cu ajutorul Stelutei culorilor complementare a lui Goethe adultii pot ajuta copii in a-si constientiza impulsurile naturale de simpatie sau antipatie fata de culori, invatand sa le observe, sa le denumeasca, sa le combine si sa foloseasca in diverse situatii. Atentia lor astfel antrenata va deveni un fin observator al nuantelor ce ne inconjoara si a starilor interioare pe care acestea de declanseaza.

Cele 18 piese purtand culorile complementare ale lui Goethe pot fi imbinate, combinate, aranjate si asortate in fel si chip, fiind o ocazie excelenta de a educa simtul estetic dar si atentia si concentrarea. Pe langa reproducerea imaginilor propuse de producator jucatorul este indemnat sa-si creeze propriile imagini, lasand formele si culorile sa curga una din alta intr-un joc inepuizabil al fanteziei creatoare!

Datorita multiplelor sale avantaje in dezvoltarea creativitatii, organizarii spatiale si a simtului estetic, acest joc educativ este recomandat atat pentru gradinite, clase pregatitoare si scoli, dar si pentru ateliere de dezvoltare personala si creativitate pentru adulti.

Stari precum echilibrul, calmul  şi siguranta au desigur legatura cu culorile ce ne inconjoara - ramane doar sa le descoperim si sa le aplicam constient si armonios!

 

Produsul este disponibil si in varianta de table-game (vezi produsul no.43332)

Dimensiuni: diametru 25cm, grosimea unui singur element 4cm.

 

  • Diametru 25cm

Produse similare

x
pname

Produsul a fost adaugat cu succes in cosul de cumparaturi.

« Continua cumparaturile Finalizare »
x
Eroare

Avem o problema

« Continua cumparaturile